Vacature WO=MEN: Junior Social Media Marketeer

Ben jij een creatieve professional met een passie voor marketing én sociale rechtvaardigheid en vrouwenrechten? Wil jij jouw marketing en social media skills inzetten voor echte verandering wereldwijd? Dan hebben wij de ideale vacature voor jou. 

CSW in Genève en New York : De onderbelichte, maar essentiële agenda voor gendergelijkheid

De CSW: al sinds 1946 onderbelicht, maar relevanter dan ooit 
De Verklaring en het Actieplatform van Beijing vormt de meest uitgebreide agenda op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten. In 2025 vieren we het 30-jarig jubileum van deze historische overeenkomst! Dit plan werd in 1995 gelanceerd tijdens de Vierde Wereldvrouwenconferentie in Beijing, waar 17.000 afgevaardigden en 30.000 activisten uit de hele wereld samenkwamen om het verbeteren van vrouwenrechten centraal te stellen. Deze historische bijeenkomst wordt beschouwd als een van de grootste mijlpalen in de strijd voor gendergelijkheid. Daarom wordt de Commission on the Status of Women (CSW) in 2025 ook wel ‘Beijing+30’ genoemd.  

Verslag Congres (On)veilig in de Politiek

De politiek is voor teveel mensen geen veilige werkomgeving, en bij vrouwen is dit nog vaker het geval. Op donderdag 21 november kwamen politici, partijbestuurders en experts bijeen om over het onderwerp te leren, ervaringen uit te wisselen en om tot concrete actie te komen. Lees hier het verslag.

Meer gendergelijkheid dan in Nederland: acht lessen uit Spanje

Hier geven wij ons een overzicht van de acht belangrijkste lessen uit het bezoek aan Madrid:

1. Meer gendergelijkheid dan in Nederland 
Spanje presteert op een aantal vlakken beduidend beter dan Nederland als het gaat om gendergelijkheid: de loonkloof is kleiner en de politieke participatie van vrouwen is hoger. De loonkloof in Spanje is 8,7% ten opzichte van 13,0% in Nederland. In de politiek geldt dat Spanje 44,3% vrouwen in het Parlement heeft, in Nederland is dat 38,7%.  
En dat is nog lang niet alles.

Gastblog Anna Bomhof – lessen uit Madrid: feminisme en gelijkheid in de Spaanse politiek

Van 2 tot 5 oktober was ik op studiereis in Madrid, op uitnodiging van alliantie Politica. Ik reisde samen met de alliantiepartners Stem op een Vrouw, WO=MEN Dutch Gender Platform, de Nederlandse Vrouwen Raad en Emancipator, plus de vrouwennetwerken van GroenLinks (Femnet), CDA (CDAV) en Volt (Vrouwen van Volt). Doel van deze reis was om de progressieve Spaanse politiek, de mate van emancipatie en actieve feministische beweging te leren kennen.

Prinsessendag 2024: Aanpak genderongelijkheid door AI

Op de 14e editie van de Prinsessendag werd een dringende oproep gedaan voor onmiddellijke actie tegen de groeiende genderongelijkheid en het online geweld dat vrouwelijke politici ondervinden. De dag, gewijd aan de thema’s ‘AI en Politica’, bracht de impact van kunstmatige intelligentie en online haat op vrouwen in de politiek scherp in beeld.

Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen