Dancing Backwards in High Heels: Women, Leadership and Power

Hoe kunnen we gelijke kansen voor mannen en vrouwen op de werkvloer bereiken?

Women play in the same soccer field and share the same spaces as men but with other rules, more unfavourable conditions and all the odds against them.”

Virginia García Beaudoux, die een schat aan kennis en ervaring heeft opgedaan door haar werk met zowel mannelijke als vrouwelijke politici, neemt ons mee op een persoonlijke ontdekkingsreis. Hierin belicht ze de stappen die nog gezet moeten worden om echte gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bereiken.

In haar boek ‘De dans op naaldhakken’ voert García Beaudoux gesprekken met Zweedse en Nederlandse politici. Dit geeft een uniek inzicht in de uitdagingen waarmee ambitieuze vrouwen worden geconfronteerd in een nog steeds door mannen gedomineerde wereld. Ze laat zien dat er, zelfs in landen die al grote vooruitgang hebben geboekt op het gebied van gendergelijkheid, nog veel werk te verzetten is.

García Beaudoux blijft echter hoopvol voor de toekomst. Met doordachte en concrete aanbevelingen schetst ze een pad naar grotere gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen in de werkomgeving.

Download het boek ‘Dancing Backwards in High Heels: Women, Leadership and Power’ hier.

NIMD-Dancing-Backwards-in-High-Heels-spread-DEF-1

Ontvang het laatste nieuws.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen